Szaszłyki w wersji domowej - pieczone nie na grillu, ale w piekarniku:)
Na 5 sztuk trzeba przygotować:
- 1 niewielką paprykę
- pół obranej cukinii
- 1 cebulę
- kilka ząbków czosnku
- 3 małe pomidorki
- sos sojowy, olej
- sól, pieprz, czosnek granulowany, słodką paprykę mieloną
Oczywiście to moja wersja szaszłyków, bo pewnie inne zestawienia warzyw smakują równie dobrze.
Chciałam nadziać też pokrojone w kawałki kukurydze, ale moje patyczki były zbyt cienkie, więc zrezygnowałam i upiekłam je osobno - oczywiście wcześniej także obtaczając w sosie. Czytałam wcześniej, że tak przygotowane kukurydze są dobre, ale efekt przeszedł moje oczekiwania. Są przepyszne!:)
Do tego już tylko chlebek własnej roboty i obiad gotowy. Naprawdę polecam:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz